Hverdagen med os

Hverdagen

 

Mødetid. Vi vil bede jer om at komme inden klokken 9.00 af hensyn til dagens forløb (eller giv besked dagen før, hvis I kommer senere – så kan vi aftale at mødes et sted, hvis vi skal på tur). Det kan være bedst ikke at trække afleveringen i langdrag for dit barns skyld. Nogle børn bliver blot forvirret af dette og tror måske, at de er på besøg sammen med jer og skal med jer hjem igen. Det går tit bedre med en lille snak om eftermiddagen. Hvis I har behov for det, må I meget gerne aftale en individuel trivsels-samtale. Hvis vi føler, at der behov, siger vi naturligvis også til.

 

Luk bryggersdøren og den udendørs dobbeltlåge, når I kommer og går, så vi er sikre på, at alle børn bliver på matriklen.

 

Tag skoene af. Undlad venligst at gå længere ind end til bryggerset med fodtøj på, da gulvet er børnenes og vores legeplads. Smid gerne fodtøjet og kom ind.

 

Tøj: Børnene har hver sin knage + skuffe i bryggerset til skiftetøj. De har en fælles sko/støvle-kasse samt kasse til hjemmesko, hvor de selv finder deres egne. Vær venlig at tage bestik af dagens vejrsituation og giv børnene tøj med efter dette. I skuffen skal ligge et eller 2 sæt skiftetøj fra inderst til yderst (indetøj).

 

Information: Aktivitetsplan, kalender samt beskeder opsættes i bryggerset . Info er også udenfor, da det en stor del af året er her, børnene er ved afhentningstid.

 

Er døren låst, er vi i haven eller ude på tur. Fortæl os derfor evt, hvis I forventer, at hente jeres barn tidligere end sædvanligt – det er så ærgerligt at komme forgæves!

 

Hyggearrangementer: Minimum to gange om året; - lige inden vi går på sommerferie og inden jul, holder vi et lille hyggearrangement, hvor i alle er velkomne til at blive hængende hele eftermiddagen og aftenen. Om sommeren med fælles buffetbord, hvor alle tager noget med og om vinteren til kaffe/te og æbleskiver. Fredag bliver folk tit hængende lidt og sludrer om "alt og ingenting" / hygger. Hver fredag er der specielt god mulighed for en hyggesnak med de andre forældre i forbindelse med afhentning.

 

Solcreme: Hvis det skønnes nødvendigt med solcreme, forventer vi, at I har smurt barnet ind om morgenen, så cremen er trukket ind, til vi skal ud. ( Sand og frisk indsmurt solcreme er ikke så god en cocktail ). Det er også rigtigt godt med solhat og let tøj. I den ”værste” tid sover børnene i skyggen / inde. ( Som regel fra kl. 12 - 12.30 til et sted mellem kl. 14 og 15 efter behov). Efter middag smører vi ind igen, hvis vi skønner, at det er nødvendigt.

 

Børnenes eget legetøj uden store lydeffekter må medbringes i rimeligt omfang på eget ansvar.

 

Søvn: Vi vækker helst ikke børnene, da det er vigtigt, at børnene får dækket deres behov for søvn – hvis der er problemer med at få børn til at sove om aftenen, er det som regel ”putte”-rutinerne, der skal arbejdes med. Se også www.ann-e-knudsen.dk

Alt med måde og børnene skal selvfølgelig ikke sove hele eftermiddagen væk, så på et tidspunkt lister/ hvisker vi ikke længere ved barnevognene;-)

 

Aktiviteter: F.eks. højtlæsning, sang med bevægelse, tegne og male, puslespil, fordybelseslege, haven, skovtur, musik, rytmik,  biblioteket, ud og køre tog eller telebus, gårdbesøg, småbørns-teater og -gudstjeneste samt andre nære ting i børnenes tempo. Vi lægger en plan for, hvad vi kunne tænke os at lave med børnene og vil meget gerne høre jeres mening om denne. ...Det lyder måske af meget - men bare rolig, børnene får også tid til at fordybe sig i deres egne lege - stille og roligt uden for meget indblanding.

 

Konflikter/trøst og hygge: Børnene lærer meget af deres konflikter med andre børn – og vi hjælper dem med at løse dem. Trods det, at vi har mange børn, er der ikke mere uro og flere konflikter, end der er hos andre dagplejere/ børnepassere. Men det er en kæmpe fordel at kunne være ”to steder på en gang”, og en af os kan være 100 % med en af børnene.

 

Barnevogn: Vi har barnevogne og voksiposer/ dyner til alle, så det behøver I ikke at tænke på! (Dog gerne en god uldtrøje til vinter)

 

Møder: Vi samler jer en gang om året for at høre om jeres ønsker. I er også altid velkomne til at aftale en dag ved middagstid, hvor børnene sover til en samtale om, hvordan det går med jeres barn. Hvis I ønsker flere møder, indkalder vi gerne.

 

Fødselsdag: Slik og søde kiks bruger vi ikke, men vi holder gerne fødselsdag for børnene, hvor I kan medbringe boller og cacao, frugt el.lign. - eller I kan invitere på besøg, hvis I har lyst til det.

 

Sygdom: Hvis I ved, at barnet ikke kommer næste dag, må I meget gerne ringe eller sende en sms inden klokken 21.00 - ellers ring samme dag - gerne inden 8.00. Raskmelding gerne ved at ringe til os - helst i åbningstiden - dagen før, barnet kommer igen. Barnet skal kunne være med i aktiviteterne for at være i dagpleje. Selvfølgelig presser vi ikke børnene, hvis de ikke vil - men lokker alligevel og hjælper dem ...men er man sløj og helst bare vil være i fred, er det vel en menneskeret at være hjemme i egne / stille omgivelser. Tænk også på smitterisiko.

 

   

KOST: Økologi og gode råvarer.


Vi mener,at kosten er vigtig. Vi køber gode råvarer, helst lokalt / dansk og overvejende økologisk. Vi bruger ikke gift i vores have, og børnene plukker selv solbær, ribs, brombær og jordbær og får hjælp til at plukke kirsebærene samt vindruer. Børnene er også med til at plante i drivhuset, så børnene får forståelse for, hvor maden kommer fra. Vi har fx skoleagurker, tomater og peberfrugter i drivhuset/udestuen til børnene. frugterne her bliver ligesom haven også drevet uden sprøjtemidler. Vi har også erfaring med børn med mælke-, gluten- og æg- allergi.


Når vi spiser:


Morgenmad ( ca. 6.30 - ca. 7.30 ): Fortæl, hvis barnet ikke har spist hjemmefra, så tilbyder vi om morgenen gerne et økologisk måltid i form af havregryn / havregrød med mælk, da det giver en god bund til aktivitet og indlæring.


Formiddagsmåltid ( ca. kl. 9.00 ): Frugt, rugbrød eller hjemmebagte grovboller. Vi bager fortrinsvis med økologisk mel. Frugt ligeså stort set altid ølologisk.


Frokost (ca. kl. 11.00 – 11.30 ): Sund og varieret. Fortrinsvis varm mad (som Laila laver tidligt om morgenen, hvor der ikke er så mange børn). Ellers rugbrød med forskellige slags pålæg + fisk og grønt. Børnene finder selv en plads, kravler op/ sætter sig på stolen - fortæller, hvad de forskellige farver på krusene hedder samt, hvilke krus, der hører til hvilke børn - og vi slutter måltidet af med at tælle og synge nogle sange.


Eftermiddagsmåltid: ( ca. kl. 15 ) Brød, frugt, vand.


I sommerhalvåret + forår og efterår spiser vi ude de fleste dage på vores overdækkede terrasse.

Åbningstider.


Mandag-torsdag:    Kl. 6.45 -  16.30


Fredag:                   Kl. 6.45 -  15.45 / Fredags"cafe" ved afhentning


Hvis der er behov for det, åbner vi gerne klokken 6.30 - Efter aftale!


Vi er fleksible hvis I har problemer...MEN vi regner selvfølgelig med, at I kommer til tiden, hvis vi ikke har hørt noget fra jer!


Husk at de 48 timer om ugen, vi har åbent er længe for et lille barn, så vi håber, at det er undtagelsen frem for reglen, at jeres barn evt. er her fra vi åbner til vi lukker !